Lets Travel

3 daagse cursus Speleologie, rotsoefening, speleotechnieken en meer

3 Daagse Cursus Speleologie
vanaf
€ 159,00
p.p.

3 Daagse Cursus Speleologie

0 Belgie, Ardennen

Speleo is afgeleid van het Griekse woord spelaion, wat grot betekent. Hoewel speleologie een serieuze wetenschap is, komt er bij het verkennen van grotten ook een element van sportiviteit, avontuur en moed kijken. Speleologie is niet alleen maar krappe spleten, kruipen en vies worden, zoals veel mensen denken, maar ook mooie zalen, grote doorgangen en onderaardse meertjes. Dat is wat wij onze groep graag willen laten beleven tijdens de special speleologie.

Tijdsduur: 3 daagse ... lees meer >>

Eigenschappen

Dag 1
Vertrek uit Nederland, aankomst in Belgie. In de avond houden we een korte mondelinge instructie over de wereld van speleologie, flora & fauna, de deontologische code & de speleo-technieken. Daarbij bezichtigen we 'wandelgrot' Floreffe, bijzonder gelegen direct onder het kasteeltje.

Dag 2
In de ochtend verplaatsen we ons naar een rotsmassief voor het aanleren en oefenen van de basistechnieken, die we later in de grot zullen gebruiken. Klimtechnieken, verplaatsing & abseilen. In de middag exploreren we het eerste grotsysteem, waarbij we de technieken geleerd op de rotsen toepassen.

Dag 3
De laatste dag staat volledig in het teken van een mooi en groot grotsysteem. Veel kruipen, verplaatsen, abseilen en genieten van de mooie rotsstructuren en bijzondere kenmerken in de grot.

Let op: afhankelijk van de groep en de omstandigheden zullen we een keuze maken welke grotten we gaan bezoeken. Iedere grot heeft namelijk zo zijn eigen kenmerken en eigen zwaarte. Maximale groepsgrootte in de grot is 10 personen. Bij een groter deelnemersaantal gaan we de groep opsplitsen en/of extra activiteiten inplannen
3 Daagse Cursus Speleologie
eigenschappenprijzen
speleologie1 speleologie2 
Aanbieder
Het team bestaat uit instructeurs, animateurs & reisleiders. Zij staan voor u klaar om hun (outdoor-)passie met u te delen en u een onbezorgde tijd te bezorgen. meer...

 algemene voorwaarden klant -  algemene voorwaarden partners -  privacy -  disclaimer