Lets Travel

Volledig verzorgde 8-daagse groepsreis Noord Portugal

8 Daagse groepsreis Noord-Portugal
vanaf
€ 895,00
p.p.

8 Daagse groepsreis Noord-Portugal

0 Portugal, Noord Portugal, Vila Real

Het Noorden van Portugal is dé bestemming voor wie iets anders zoekt dan de stranden van de Algarve of de drukte van Lissabon. Hier vindt men nog de werkelijk Portugese manier van leven en ongerepte natuur. In dit gebied heersen rust en ruimte en het is nog niet overspoeld door het massatoerisme en daarom juist zeer geschikt om het ware Portugal met al zijn mooie tradities te leren kennen. De charme van het Noorden is overal voelbaar in de authentieke dorpen, schitterende natuurparken ... lees meer >>

Eigenschappen

Vertrekdata 2011:

02 / 04, 16 / 04 en 30 / 04 / 2011
14 / 05 en 28 / 05 / 2011
11 / 06 en 25 / 06 / 2011
09 / 07 en 23 / 07 / 2011
06 / 08 en 20 / 08 / 2011
03 / 09 en 17 / 09 / 2011
01 / 10 en 15 / 10 / 2011


Dag 1:

Aankomst in Porto. U wordt opgehaald van het vliegveld en per “minibus” naar een goed verzorgd hotel in Vila Real gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd is er gelegenheid om zelf het centrum te verkennen. ’s Avonds vindt er een kennismakingsbijeenkomst plaats waarbij het uitgebreide programma voor deze week wordt gepresenteerd.

Dag 2 :

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een tour door de stad Vila Real. Te voet zullen wij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad aandoen. Vervolgens vertrekken we naar “Casa de Mateus”, waar u een Nederlandse rondleiding door het landhuis krijgt en de omliggende tuin kunt bekijken voordat we gaan lunchen. Na de lunch bezoeken we een eeuwenoud heiligdom, waarna we via een prachtig uitzichtpunt over de Douro vallei – Werelderfgoed van de Unesco en de stuwdam bij Régua doorrijden naar het sfeervolle stadje Pinhão, gelegen aan de rivier. Hier kunt u op eigen gelegenheid dineren, waarna wij u terugbrengen naar het hotel.

Dag 3:

Deze dag staat in het teken van de Douro – dé beroemde Port streek. We reizen per trein naar een schitterende, afgelegen, bijna onontdekte plek aan de rivier. Na een welkomstdrankje en een ontspannen lunch, maken we een boottocht over de rivier met uitleg van een gids. Daarna kunt u nog rustig genieten van de omgeving voordat we de trein terug nemen en naar het hotel terugkeren.

Dag 4:

We staan vroeg op om een wandeling te gaan maken door het prachtige natuurgebied Serra do Alvão. Onder begeleiding loopt u door het berglandschap waarin stenen, bos en riviertjes elkaar afwisselen. Na even bijgekomen te zijn van de wandeling bezoeken we één van de bekendste dorpen van het gebergte. Niet ver van dit typische dorpje zullen we stoppen voor een picknick in de vrije natuur, met producten uit de streek! De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de grootste waterval van Alvão. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 5:

We vertrekken uit ons hotel in Vila Real. Deze ochtend heeft u alle tijd om de stad Peso da Régua te verkennen. Wij geven u uiteraard informatie over wat er zoal te zien valt in dit mooie stadje aan de Douro. Na de lunch (op eigen gelegenheid) gaan we gezamenlijk naar een uitkijkpunt waar u al een blik kunt werpen op de stad waar we vandaag heen gaan: Lamego en spectaculair uitzicht heeft op omliggende steden. Na aankomst in Lamego maken we een wandeling langs de hoogtepunten van de stad en brengen we u naar uw overnachtingsplaats (een veel faciliteiten biedende Quinta/Vila complex waar u geheel tot rust kunt komen) waar u de komende dagen zult verblijven. We dineren gezamenlijk in Lamego.

Dag 6:

Vandaag nemen we u mee naar een aantal bezienswaardige, unieke en historische dorpen en plaatsen in de buurt van Lamego, waar de geschiedenis van de streek tot leven komt. In één van die karakteristieke plekken zullen we lunchen in een gezellige restaurant en doorgaan naar een nabijgelegen klooster.Aan het eind van de middag krijgt u een rondleiding door de fabriek en wijnkelder van de meest belangrijke Espumante uit Portugal. Uiteraard kunnen we hier een glaasje van proeven! Hierna brengen we u terug naar uw Quinta.

Dag 7:

Deze laatste dag voor vertrek kunt u geheel naar eigen voorkeur invullen. Wij zullen u informeren over de mogelijke activiteiten in en rond Lamego, maar uiteraard kunt u ook gebruik maken van het zwembad of andere faciliteiten van de Quinta. ’s Avonds sluiten we de reis af met een gezamenlijk diner.

Dag 8 :

Vertrek uit Lamego. Transfer naar de luchthaven van Porto voor de terugreis.


Minimum aantal deelnemers: 6 personen
Maximum aantal deelnemers: 14 personen

Inbegrepen:
* Transfer Porto – Vila Real & Transfer Lamego – Porto
* Vervoer naar alle vermelde plekken in programma
* Overnachtingen in 4* Hotel en Quinta (alternatief 3* Hotel in Lamego)
* 3 lunches, 1 picknick, 2 diners
* 2 x Entreegeld
* Compleet verzorgde dag met treinreis en boottocht
* In programma vermelde wandeltocht in natuurpark
* Nederlandstalige begeleiding en uitleg gedurende het gehele programma

Niet inbegrepen:
* Vliegretour Amsterdam – Porto
* Reis- en annuleringsverzekering
* Lunches en diners op niet genoemde dagen
* Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
8 Daagse groepsreis Noord-Portugal
eigenschappenprijzen
 algemene voorwaarden klant -  algemene voorwaarden partners -  privacy -  disclaimer