Lets Travel

Boerengolf Friesland uitje

Boerengolf Friesland
vanaf
€ 7,50
p.p.

Boerengolf Friesland

0 Nederland, Friesland, aan het Tjeukemeer

Bjusterbaerlike boerengolfbanen in Friesland nabij het Tjeukemeer.
Een frisse bries door de haren. De wind rimpelt het water van het Tjeukemeer. Het gras golft en vogels verzorgen hun jongen. Het wuivende riet maakt een zacht ritselend geluid. Het spelletje kan gespeeld.

Als echte boeren gaat u gewapend met klompstokken het avontuur tegemoet. U speelt met uw team langs onze nieuwe route welke een goede impressie geeft van het prachtige Tjeukemeer en de omgeving van Delfstrahuizen. ... lees meer >>

Eigenschappen

Boerengolf

Met een traditionele rode kiel en blauwe overall trekt een groep boerengolfers over de golfbaan. Ze slaan een balletje, maar wel op een heel aparte manier. Ondertussen pikken ze van alles wat mee. Het water van de Friese meren kunnen ze ruiken. De vele slootjes worden bevolkt door talloze kikkers. Ook weidevogels paraderen rond.

Boerengolf/klompengolf is geen gemakkelijke sport. En net als bij zoveel andere sporten geldt ook hier: oefening baart kunst. Het principe is echter verrassend eenvoudig. Men neme een plastic balletje met een doorsnee van circa 25 centimeter. Het hout waarmee de bal wordt geslagen heet bij boerengolf geen club, maar klomp. Met de klomp aan een houten stok dient de bal in zo weinig mogelijk slagen in de hole te verdwijnen. Dit laatste lijkt de enige overeenkomst met het ‘klassieke’ golf.

Boerengolf is een nieuwe variant op het bekende golfspel. Tijdens een golfspel kan je kiezen tussen een baan met 10 holes of 15 holes. Per hole zit een afstand van ongeveer 250 meter, met natuurlijke hindernissen. De club bestaat uit een massief houten klompje aan een stok.

Boerengolf Spelregels
Boerengolf gebeurt in groepjes van 2 – 5 personen waar bij op de hole twee groepen tegen elkaar strijden. Binnen de groep slaat men om de beurt. De groep met de bal het verst van de hole verwijderd, is aan slag. De groep die met de minst aantal slagen de bal in de hole krijgt heeft gewonnen.
Boerengolf Friesland
eigenschappenprijzen
locatiewaardering
Aanbieder
Beleef en geniet van het buitenleven op en om de boerderij. De boerderij is gelegen nabij het Tjeukemeer. Tien minuten vanaf Heerenveen, Lemmer en Joure. meer...

Tips van deze aanbieder
 algemene voorwaarden klant -  algemene voorwaarden partners -  privacy -  disclaimer