Lets Travel

Zeiltocht naar Terschelling of Vlieland

Meezeilen weekend Terschelling of Vlieland
vanaf
€ 185,00
p.p.

Meezeilen weekend Terschelling of Vlieland

0 Nederland, naar de Wadden vanaf Harlingen

Individuele zeiltochten:

Ook alleen of in een klein groepje kunt u meezeilen tijdens een zeiltocht. Zeilervaring is niet nodig.

Een weekendje alleen op zeilvakantie of met vrienden of familie?
Speciaal georganiseerde zeiltochten voor alleengaanden, eenoudergezinnen, stellen en gezinnen met kinderen. In de huiselijke omgeving van het schip word je, door samen zeilen en gezellig samen eten, al gauw een grote familie... Een goede gelegenheid om ... lees meer >>

Eigenschappen

Individuele zeiltochten:


>> Oerol weekend op Terschelling
>> Zeilweekend
>> Schilderweken
>> Brandarisrace
>> Fotografie-weekend-Wad

De beschrijvingen vindt u hieronder.

Oerol weekend op Terschelling

Sfeervol overnachten tijdens Oerol in West-Terschelling. Het Oerolfestival is een theaterfestival dat van 12 t/m 21 juni 2015 plaatsvindt. Tien dagen lang is het eiland Terschelling het podium voor theater, dans, beeldende kunst en muziek.

Het schip ligt de volledige periode in de haven van West-Terschelling als Hotelschip.
Het schip is dan de thuisbasis en staat garant voor gezelligheid en bijzondere ontmoetingen.

Het schip biedt onderdak als B&B. Verschillende perioden zijn beschikbaar, zoals de midweek en beide weekenden met mogelijk extra verlengdagen. U boekt dan zelf online voor de gewenste datum het veerbootkaartje bij rederij Doeksen.

Extra: Vaar mee in de weekenden, de zeiltocht is inclusief!
– Vrijdag 12 juni 1100 uur van Harlingen naar West-Terschelling. om alvast in de stemming te komen!
– Zondag 22 juni om 12 uur vertrekt het schip naar Harlingen, een avontuurlijke afsluiting van het Oerolfestival.

Verblijf aan boord:
Benedendeks zijn de ruime hutten en het sanitair. U slaapt aan boord is in een twee- of vier-persoons hut, inclusief dekbedden, handdoeken en ontbijt.
Bovendeks bevinden zich de kombuis, een gezellige bar en een ruime salon met uitzicht naar buiten.‘s Morgens wordt het ontbijt hier geserveerd.

Het schip is thuisbasis en de gehele dag open. Tegen borreltijd is de bar geopend en deel je je Oerol ervaringen met anderen.


Zeilweekend arrangement

Weekend zeilen op de wadden. Een ideale combinatie van natuur, buiten zijn en nieuwe mensen leren kennen.

Vrijdagavond 20.00 uur: Inschepen, ontvangst en kennismaking aan boord. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. ’s Avonds is er de mogelijkheid om het schilderachtige havenstadje Harlingen te verkennen.

Zaterdag ontbijt. We hijsen de zeilen en zetten koers naar Terschelling of Vlieland. Een avontuurlijke tocht waarbij men volop kan genieten van de ruimte en rust van het waddengebied: droogvallende zandbanken met vogels en misschien wel luierende zeehonden. Eenmaal op het eiland is er de gelegenheid voor het maken van een strandwandeling of een fietstocht door de duinen. ’s Avonds aan boord genieten we van de maaltijd. Zondag zeilen we dan terug naar Harlingen. Er vaart een kok mee die de maaltijden verzorgt.

Voor meer informatie en prijzen kunt u het contactformulier insturen onder de contact knop aan de rechterzijde van deze pagina.


Schilderweken: Tekenen en schilderen met vaart

Alleen of met een vriend(in), partner of klein schildergroepje op avontuurlijke schildervakantie in Nederland, in het prachtige waddengebied aan boord van het schip. Tijdens deze schildervakantie zeilt U over de waddenzee naar o.a. waddeneilanden Terschelling, Vlieland en evt. Texel. Op sommige eilanden blijft de Mars een dag stilliggen zodat U ter plekke kunt schilderen. Of het schip valt droog op een zandbank en is er de mogelijkheid om te wadlopen. Dramatische luchten, weerspiegelende zeilschepen in de haven, de duinen, schilderachtige stadjes, of het schip zelf; genoeg onderwerpen om schilderend vast te leggen. Technieken: aquarel en acryl. Samen met andere schilders doet U inspiratie op onder de deskundige leiding van Jan Velthuis en Riny Bus (beiden lid van de ´noordelijke aquarellisten´).

Rivierentocht binnenwater Groningen en Friesland 2015:
zondag 12-4-2015 900 tot vrijdag 18-4-2015 1300
Vertrek Groningen, aankomst Harlingen
Prijs € 395,-schilderen en verblijf + € 135 voor maaltijden volpension
Prijs vaartocht: € 395,-
Maaltijden boordkas € 135,-
Toeslag eigen hut ( alleen in een 2-persoonshut): € 125,-
Deze reis is ook geschikt voor:
-Een niet schilderende vriend of partner!
-Vaar-fietstocht door het landschap van het noorden van Nederland.
-Fotografen


Brandarisrace naar Terschelling

Een volledig verzorgd weekend meezeilen tijdens de Brandarisrace naar Terschelling. Het is een bijzondere belevenis om mee te varen tijdens het grootste zeilevenement van het noorden. Een waar schouwspel op het water (ook voor fotografen!).

Brandarisrace in oktober 2015
Een weekend heerlijk uitwaaien naar het eiland Terschelling. Zeilen met anderen en meedoen aan een avontuurlijke zeilwedstrijd op zaterdag. Zeilervaring niet nodig!
Inschepen vrijdag vanaf 20.00 uur te Harlingen. Zaterdagochtend na het ontbijt, varen we uit, verdelen de taken en hijsen de zeilen. De start vindt plaats op het Kimstergat, bij Harlingen. Er zijn verschillende klassen; grote klippers, kleine klippers, grote en kleine tjalken en visserijschepen(kotters). Ongeveer 70 grote tjalken en klippers nemen deel aan de wedstrijd.

Datum: vrijdag 16 oktober 20.00 uur tot zondag 18 oktober 17:00 uur 2015.
Prijs vaartocht volpension: € 195,-
Maaltijden boordkas inclusief!
Toeslag alleen in een 2-persoonshut: € 125,-
Vertrek- en aankomsthaven: Harlingen
Zeilgebied: Waddenzee
Doelgroep: Iedereen
Accommodatie: verblijf in 2- en 4-persoons hutten, gezamenlijke douches en toiletten.
Deelnemers aantal: de reis gaat definitief door, max. 30 personen.


Expeditie Wadden fotografie, varen met fotografie-liefhebbers

Special: Miniexpeditie Waddenfotografie aan boord van het zeilschip. Een vaartocht met fotografen naar de mooiste plekjes van de Waddenzee. De schipper is zelf fotografieliefhebber en bekende aquarellist. Jan Velthuis kent de Wadden als geen ander als het gaat om sfeer en compositie. Het schip zet koers naar de Waddeneilanden, met wat geluk langs de zeehondenbank. Bij goed weer gaan we droogvallen of ankeren bij een zandbank om de spiegelende zandplaten en geulen te fotograferen. Het zeilschip is een comfortabel schip. De zeilen trekken we omhoog bij gunstige omstandigheden. De eilanden herbergen een schat aan onderwerpen en inspiratie voor de fotograaf. Het prachtige waddenlicht en de weidse luchten vormen het perfecte decor voor onze fotografie-expeditie. Met de beamer aan boord kunnen we elke dag de resultaten bekijken en bespreken. Aan het eind van de dag worden de belevenissen besproken bij een scheepsborrel, terwijl de kok de maaltijd voorbereid.
In het voorjaar is er een bijzondere vaartocht voor fotografen en schilders door de landschappen van Friesland en Groningen!

Voor meer informatie en prijzen kunt u het contactformulier insturen onder de contact knop aan de rechterzijde van deze pagina.
Meezeilen weekend Terschelling of Vlieland
eigenschappenprijzen
trekken aan schoot mars naar Terschelling 
 algemene voorwaarden klant -  algemene voorwaarden partners -  privacy -  disclaimer