Lets Travel

fietsvakanties, wandelreizen, motorreizen, wintersport en rondreizen Roemenie

Vakanties Ontdek Roemenie
vanaf
€ 15,00
p.p.p.n.

Vakanties Ontdek Roemenie

0 Roemenië, Maramures, Borsa

Wij zijn een reisagentschap, pension en camping in één. De Vlaamse excursie-specialist in Roemenië!

Ontdek Roemenie tijdens een fietsvakantie, wandelreis, motorreis, wintersport, mountainbike vakantie of andere (rond)reis...

Roemenie is net zo veilig en onveilig als België of Nederland, u zult het ervaren als u naar hier komt. Er zijn, zoals in heel de wereld, armen, maar als u een klein toertje door ... lees meer >>

Eigenschappen

We hebben vele verschillende excursies, rondreizen die aan uw behoeften aangepast kunnen worden. Van 1 dag tot 14 dagen, in Noord -, Centraal - of Zuid Roemenie, de kloosters of de Donaudelta,... En of het nu voor u alleen is, met z'n 2 of met een gezelschap, we maken graag geheel vrijblijvend een programmavoorstel op maat voor u. Neem contact op (via de contact knop aan de rechterzijde van deze pagina) voor meer informatie.

Voorbeeld Reisaanbod voor indivuen of eigen gezelschappen:

- De Donau Delta en Boekarest- 5 dagen
- Noord Roemenië Rondrit - 9 dagen
- Ro en Delta 8 dagen
- Ro en Delta 9 dagen
- Roemenië Lets Travel - 11 dagen

Bovenstaande reizen bevatten een prijsindicatie voor gezelschappen bestaande uit 2 en 6 personen. Uiteraard zijn andere samenstellingen ook mogelijk en kunt u een prijsvoorstel voor u en/of uw gezelschap opvragen.

Indivuduele deelname aan geplande groepsreizen Roemenië:

Onderstaande reizen zijn voor een groep van minimum 8 personen waar u zich individueel of met meerdere personen voor kunt inschrijven.

De eerst geplande data zijn:
Volgt..

Op aanvraag kunnen we ook reizen op andere data organiseren (mits er voldoende aanvraag voor is).

Enkele voorbeelden van excursiereizen die eerder georganiseerd zijn:

Excursie Valei Izei (1 dag):

Een indrukwekkende tocht door de Valei Izei, langs de meesterwerken van houten architectuur in de eeuwenoude dorpjes van deze streek: een weefgetouw in Botiza, het klooster Bârsana, een houtsculpteur in Bârsana, het kuuroord Ocna Sugatag, zoutwaterzwembad. Sîrbi, een watermolen, een museum in Dragomireşti, pottenbakker in Săcel, terug naar Borşa.
De prijs: gids 100 lei (25 euro) /groep/familie, onze auto 200 lei (50 euro), lunch voor de gids

Rondreis Roemenie 14 dagen /8 verschillende slaapplaatsen

Dag 1: aankomst in Bucuresti, waar we opgewacht worden door onze Vlaamse gids, die ons naar het hotel brengt.
Dag 2: We nemen de metro naar Piata Romana en dan een wandeling door Boekarest (veel te druk verkeer om het met de autobus te doen). De boulevard Gheorghe Magheru, met zijn vele hotels, juwelierswinkels, misschien zelfs nog enkele kiosken op de stoep. Via Piata Universitatii en Piata Unirii, (een groot deel van de oude stad moest plat voor Ceaucescu zijn ‘ Champs Elysées', die we bewandelen) naar het 'Casa Poporului', heden parlementsgebouw, dat we bezoeken. We gaan met een plaatselijke gids een uurtje een deel van het gebouw (10 verdiepen hoog en 8 verdiepen ondergronds) af. Het is na het Pentagon het tweede grootste gebouw ter wereld.
In Hanul Manuc, een typisch Maramuresgebouw in het blokkencentrum, hebben we de mogelijkheid om een koffie te drinken. Via de Calea Victoriei naar de kerk Stavropoleos en het restaurant 'Caru cu Bere', iets specifiek, waar we onze lunch nemen. We zien het Cercul Militar National, het Koninklijk paleis (Palatul Regal), het Ateneum, het Stadhuis van Bucuresti en kunnen wandelen in winkel-wandelstraten.
Dag 3: naar Pitesti, via de mooie Oltvallei tot in Calimanisti het klooster Cozia. We kunnen een wandeling in Sibiu maken. Het oude stadscentrum, volledig gerenoveerd omdat Sibiu in '07 de culturele hoofdstad van Europa was. De grote winkelwandelstraat brengt ons tot de Piata Mare en Piata Mica, waar we de verschillende kerken en het Bruckentall museum met de middeleeuwse schilderijen vinden. Dit bezoeken we echter niet. Via de zijstraatjes komen we tot de oude stadswal, waar we langs kunnen lopen.
Dag 4: Het oude centrum van het stadje Sighisoara geeft een mooi beeld van het Saksische gedeelte van Transylvania. Een weerkerk met museum in Axente Sever en de weerkerk in Agnita.
Dag 5: een iconenmuseum in Sibiel – Cluj – Gherla
Dag 6: Gherla, een pottenbakker in Sacel, een kleine wandeling in Borsa behoort tot de mogelijkheden. Avondeten met folkloremuziek.
Dag 7: We zijn in de thuishaven van onze gids, dus veel bezoeken: Via Sieu naar Botiza, bij Ana Trifoi, zij weeft op natuurlijke wijze gekleurde wol, maakt er mooie tapijtjes van, in Bârsana een houtsculpteur, zijn atelier en een klein museumpje en het klooster in typische Maramures stijl, in Sirbi een watermolen en een stookinstallatie van sterke drank, de houten kerk van Rozavlea en in Dragomiresti een museum, een typisch Maramures huis in de vroegere jaren.
Dag 8: De pas Prislop, een wortelmuseumpje en het door Unesco beschermde klooster Voronet.
Dag 9: We bezoeken het door Unesco beschermde klooster Moldovita, een non gidst in voor Vlamingen verstaanbaar Duits, het eimuseum, 4000 eieren met was bewerkt en een museum met houtwerktuigen uit het verleden.
Dag 10: langs het stuwmeer Izvorul Muntului via de kloof Cheie Bicaz en Lacul Rosu naar Praid. We bezoeken de zoutmijn, waar in de hallen een speeltuin, sportmogelijkheden, een museum en een kerk zijn. Het wordt als kuuroord gebruikt voor astmalijders.
Dag 11: We zijn in een Hongaars sprekend deel van Roemenie gekomen, via Miercurea Ciuc, Sf Gheorghe naar Brasov.
Dag 12: Brasov, even het oude centrum doorlopen, de Zwarte Kerk bezoeken, een totaal ander beeld in deze industriestad. Roemenie bezoeken zonder het kasteel van Bran (het kasteel van Dracula) kan moeilijk, dus doen we dat
Dag 13: Ook het Peles kasteel in Sinaia, van de vroegere koning nemen we erbij, via Ploiesti naar Bucuresti, met een afscheidsdiner zeggen we ‘tot ziens’ aan onze Vlaamse gids.
Dag 14: Is er tijd maken we nog een wandeling in Bucuresti, vertrek met het vliegtuig
Prijs voor een groep van 8 – 15 personen: 1185 euro/pp single + 215 euro (min. 8 pers. voor doorgang aan deze prijs)
Alle vermelde prijzen zijn per persoon. Prijs op basis van deelname van 2 personen op 2-persoons kamer. Vlaamse gids, luxe (mini)bus, plaatselijke kaarten, half pension, alle inkomprijzen, geen extra uitgaven.
Prijs exclusief: Reis naar vertrekpunt, reis- en annuleringsverzekering, lunch en drank
Mogelijkheid met creditcards in banken of bankautomaten


Rondreis Transilvania, Bucovina en Maramures 10 dagen /8 verschillende slaapplaatsen

Dag 1: aankomst in Cluj Napoca, waar we opgewacht worden door onze Vlaamse gids, die ons naar het hotel – pension brengt.
Dag 2: Een wandeling naar de waterval? Of met de skilift? Een frisse neus ophalen in het centrum van Borsa? (woensdag is het marktdag, met een dierenmarkt).
Dag 3: We bezoeken een museum met houtwerktuigen uit het verleden, het door Unesco beschermde klooster Moldovita, een non gidst in voor Vlamingen verstaanbaar Duits en het eimuseum, 4000 eieren met was bewerkt, misschien nog het klooster Voronet.
Dag 4: Langs het stuwmeer Izvorul Muntului, de kloof Cheie Bicaz en Lacul Rosu naar de zoutmijn in Praid, waar in de hallen een speeltuin, sportmogelijkheden, een museum en een kerk zijn. Het wordt als kuuroord gebruikt voor astmalijders.
Dag 5: Naar Targu Mures, het 'Palat de Cultura' (op maandag gesloten), het oude centrum van het stadje Sighisoara geeft een mooi beeld van het Saksische gedeelte van Transylvania, een weerkerk met museum in Axente Sever. We maken een wandeling in Sibiu. Het oude stadscentrum, volledig gerenoveerd omdat Sibiu in '07 de culturele hoofdstad van Europa was. De grote winkelwandelstraat brengt ons tot de Piata Mare en Piata Mica, waar we de verschillende kerken en het Bruckentall museum met de middeleeuwse schilderijen vinden. Dit bezoeken we echter niet. Via de zijstraatjes komen we tot de oude stadswal, waar we langs kunnen lopen.
Dag 6: We bezoeken een iconenmuseum in Sibiel. De berengrot in het Apusenigebergte met zijn stalagmieten en stalagtieten.
Dag 7: Via Huedin, Zalau naar Baia Mare waar we een ondergrondse kathedraal bezoeken. We overnachten in een forellenkwekerij
Dag 8: We zijn terug in de thuishaven van onze gids, dus veel bezoeken: de houten kerk van Surdesti, in Sirbi een watermolen en een stookinstallatie van sterke drank, het zoutkuuroord van Ocna Sugatag. Gaan we in het zoute water? Het Vrolijke kerkhof in Sapanta en de gevangenis uit het communistische tijdperk, dat nu een museum is.
Dag 9: In Bârsana een houtsculpteur, zijn atelier en een klein museumpje en het klooster in typische Maramures stijl, via Sieu naar Botiza, bij Ana Trifoi, zij weeft op natuurlijke wijze gekleurde wol, maakt er mooie tapijtjes van, in Dragomiresti een museum, een typisch Maramures huis in de vroegere jaren. Met een afscheidsdiner zeggen we ‘tot ziens’ aan onze Vlaamse gids.
Dag 10: Terug naar de luchthaven.
Prijs bij deelname aan een groep van 8 – 15 personen: 675 euro/pp. single + 65 euro (min. 8 pers. voor doorgang aan deze prijs)
Alle vermelde prijzen zijn per persoon. Prijs op basis van deelname van 2 personen op 2-persoons kamer. Vlaamse gids, luxe (mini)bus, plaatselijke kaarten, half pension, alle inkomprijzen.
Prijs exclusief: Reis naar vertrekpunt, reis- en annuleringsverzekering, lunch en drank.
Mogelijkheid met creditcards in banken of bankautomaten(Berg)wandelen Borsa + Valei Izei 8 dagen/ 4 verschillende slaapplaatsen

Dag 1: aankomst in Borsa met welkomsmenu, overnachten + ontbijt in ons pension, bij een collega pension of in een ** hotel.
Dag 2: we strekken onze benen in het centrum van Borsa, woensdag is het marktdag met ook een dierenmarkt. We lopen tussen de apartementsblokken en zien hoe deze opgetrokken zijn. We kunnen een koffie of een lunch nuttigen in een rustiek restaurant met veel houtsnijwerk. Na de middag een 3 – tal uur durende wandeling over een bergkam. We stijgen via een karspoor van 700 m hoogte naar 1000 m., van de ene vallei naar de andere. Hier aangekomen lopen we over een betonweg tot aan de rivier en volgen deze langs een zandweg om zo terug aan te komen. Overnachten + ontbijt in ons pension, bij een collega pension of in een ** hotel.
Dag 3: Een trip van 10 km met een minibus naar het Complex Turistic voor een korte, redelijke steile wandeling (een uurtje) naar de waterval Cascade Caiilor, 70 m hoog. Hier stijgen we van 900 m naar 1340 m. Dan verder klimmen over een smal pad tot we boven zijn, van waaruit we het meer Stiol zien liggen. We bevinden ons op 1600 m en gaan tussen de bossen en weiden over een bospad naar de pas Prislop, waar we, als de tijd er is een herderstal kunnen bezoeken, met de (lijn)bus terug naar Borsa, overnachten + ontbijt in ons pension, bij een collega pension of in een ** hotel.
Dag 4: de kroon, een beklimming van de Pietrosul, 2303 m hoog, 1600 m hoogteverschil, rond de 5 uren klimmen. Tussen de 3 en 4 uren tot aan het meteorologisch station, 1850 m hoog over een bosweg, een uur tussen woningen en dan door het Natuurreservaat ‘Muntii Rodnei’. Hierna boven de bomengrens, tussen struiken en de alpenwei naar het Iesermeer. De laatste 400 m hoogte vraagt anderhalf uur slingerend over een smal bergpad met stenen. Vanaf de top zien we westelijk de 2 valleien met de verschillende dorpen, oostelijk en zuidelijk de verschillende bergtoppen boven de 2000 m. In de noordelijke verte de gesloten ertsmijn en de bergen van Oekraine. Terug over dezelfde weg of langs een andere weg, die langer en in het begin moeilijker is. Hier komen aan in het dal dat we de tweede dag bezocht hebben. Overnachten + ontbijt in ons pension, bij een collega pension of in een ** hotel.
Dag 5: Een verplaatsing tot in Bogdan Voda (een uurtje) waar we via Ieud (een houten kerk uit 15-de eeuw bezoeken) naar Botiza wandelen over de heuvels, een weefgetouw bezoekend en overnachten, ontbijten in een pension.
Dag 6: Door het golvend land, over karspoor en asfaltweg langs kleine dorpjes naar Barsana waar we het nieuwe houten klooster in typische Maramures stijl bezoeken. Langs de hoofdweg trekken we verder het dorp in waar we een houtsculpteur vinden. Zij maken de houten poorten en hebben een klein museum waar veel snijwerk te bekijken is. Overnachten, ontbijten in een pension.
Dag 7: Met de bus een verplaatsing naar Ocna Sugatag, wandelen door de weiden via Hoteni en Breb, langs de hoofdweg naar het historisch dorpje Budesti. Verder naar Sirbi waar we een watermolen en stookinstallatie van sterke drank bezoeken. De man kan ons laten zien hoe hij een houten trapje in een fles steekt, laat ons zijn sterke drank proeven en we kunnen een fles met trap kopen voor thuis. Via Calinesti terug naar Ocna Sugatag, overnachten, ontbijten in een pension.
Dag 8: Ocna Sugatag heeft een zoutwaterbron en een tijdje in het zwembad met zoutwater is een hele beleving, ook heel gezond, overnachten, ontbijten in een pension.
Dag 9: terug naar Borsa of de luchthaven met de (lijn)bus.
Prijs wandelen Borsa + Valei Izei: 310 euro/pp. single + 50 euro
Alle vermelde prijzen zijn per persoon. Prijs op basis van deelname van 2 personen op 2-persoons kamer.
Prijs inclusief: Boekje met alle uitleg, een kaart, overnachting met ontbijt, welkomsmenu. Transport bagage waar nodig.
Prijs exclusief: Reis naar startpunt. Reis- en annuleringsverzekering. Lunch en avondmaaltijden, behalve welkomsmenu.
Mogelijkheid met creditcards in banken of bankautomatenRondreis Roemenie 21 dagen/ 12 verschillende slaapplaatsen

Dag 1: afhalen van het vliegveld door de Vlaamse gids en naar een ****hotel.
Dag 2: We nemen de metro naar Piata Romana en dan een wandeling door Boekarest (veel te druk verkeer om het met de autobus te doen). De boulevard Gheorghe Magheru, met zijn vele hotels, juwelierswinkels, misschien zelfs nog enkele kiosken op de stoep. Via Piata Universitatii en Piata Unirii, (een groot deel van de oude stad moest plat voor Ceaucescu zijn ‘ Champs Elysées', die we bewandelen) naar het 'Casa Poporului', heden parlementsgebouw, dat we bezoeken. We gaan met een plaatselijke gids een uurtje een deel van het gebouw (10 verdiepen hoog en 8 verdiepen ondergronds) af. Het is na het Pentagon het tweede grootste gebouw ter wereld. In Hanul Manuc, een typisch Maramuresgebouw in het blokkencentrum, hebben we de mogelijkheid om een koffie te drinken. Via de Calea Victoriei naar de kerk Stavropoleos en het restaurant 'Caru cu Bere', iets specifiek, waar we onze lunch nemen. We zien het Cercul Militar National, het Koninklijk paleis (Palatul Regal), het Ateneum, het Stadhuis van Bucuresti en kunnen wandelen in winkel-wandelstraten. Overnachten in hetzelfde hotel.
Dag 3: rit via Constanza naar Mangalia, bezoek aan een Turkse moskee en overnachten in een hotel op het strand.
Dag 4: rit naar Tulcea, met bezoek aan ruine Cetatea Histrie, overnachten in Mahmudia.
Dag 5: we bezoeken de Donaudelta met een boot, overnachten in hetzelfde hotel.
Dag 6: rit via Buzau, naar de moddervulkanen.
Dag 7: we bezoeken in Sinaia het koninklijk kasteel Peles, het Draculakasteel van Bran, Cetatea Rasnovului en het centrum van de stad Brasov, overnachten in ***hotel.
Dag 8: verplaatsing naar Praid, een bezoekje aan Corund, bezoek van de zoutmijn Praid, waar in de hallen een speeltuin, sportmogelijkheden, een museum en een kerk zijn. Het wordt als kuuroord gebruikt voor astmalijders. Overnachten in Praid.
Dag 9: via Sovata en de stad Targu Mures met het cultuurpaleis en de 2 kathedralen, via Reghin terug naar Praid, overnachten in hetzelfde hotel.
Dag 10: door een prachtig stuk natuur via de beroemde en mooie Bicaz-kloof en langs het meer Lacul Rosu, langs het 40 km lange stuwmeer Lacul Izvorul Muntelui met zijn wondermooie vergezichten, het kloosterdorp Agapia naar Voronet, overnachten in hotel Casa Elena.
Dag 11: het klooster Moldovita, een non gidst in voor Vlamingen verstaanbaar Duits, het eimuseum, 4000 eieren met was bewerkt en een museum met houtwerktuigen uit het verleden in Campulung Moldovenesc, het klooster Voronet, overnachten in hetzelfde hotel.
Dag 12: de kathedraal in Cacica, een pottenbakkerij in Marginea, het klooster Sucevita, overnachten in hetzelfde hotel.
Dag 13: een wortelmuseumpje, middageten bij Borsa-turism, overnachten in Viseu de Sus.
Dag 14: een trip met de stoomtrein en het Vrolijke Kerkhof in Sapanta, overnachten in pension Ileana Teleptean in Vadu Izei.
Dag 15: bezoek aan Memorial Sighetu (de vroegere politieke gevangenis), de watermolen in Sirbi, de houten kerk in Budesti, een houtsculpteur in Barsana, avondmaal met folklore in pension Ileana Teleptean.
Dag 16: het houten klooster in Barsana, naar een weefgetouw in Botiza, bij Ana Trifoi, zij weeft op natuurlijke wijze gekleurde wol, maakt er mooie tapijtjes van, naar motel Terra in Beius.
Dag 17: we bezoeken de pesterea Ursilor (de Berengrot met zijn stalagtieten en stalagmieten), naar Sibiu met onderweg eventueel bezoeken van het kasteel van Hunedoara of de vesting Sarmisegetusa of de vesting in Aiud, overnachten in ***hotel
Dag 18: we bezoeken in Sibiel het iconenmuseum en in Sibiu het Bruckenthalmuseum, de winkelwandelstraten en enkele kerken, overnachten in hetzelfde hotel.
Dag 19: een tocht naar de weerkerk met museum Axente Sever, de Middeleeuwse Saksische stad Sighisoara en de weerkerk Agnita, terug Sibiu, overnachten in hetzelfde hotel.
Dag 20: via de Oltvallei terug naar Bucuresti, met onderweg bezoek aan het klooster Cozia, afscheid van onze gids.
Dag 21: terugreis
Groep 8 – 15 personen: 1745 euro/pp single + 260 euro (min. 8 pers. voor doorgang aan deze prijs)
Alle vermelde prijzen zijn per persoon. Prijs op basis van deelname van 2 personen op 2-persoons kamer. Vlaamse gids, luxe (mini)bus, plaatselijke kaarten, half pension, alle inkomprijzen, geen extra uitgaven.
Prijs exclusief: Reis naar vertrekpunt, reis- en annuleringsverzekering, lunch en drank
Mogelijkheid met creditcards in banken of bankautomaten.Ook bieden we een zon zee vakantie "Een weekje Zwarte Zee in Roemenie". Dit is mogelijk in de periode van mei t/m september 2012.

Een weekje Zwarte Zee in Roemenie

Met verblijf in hotel HERCULES in Jupiter.

In dubbele kamer, air-conditining, sauna en massage mogelijk, internet op de kamer, het hotel staat op het strand.
Single in dubbele kamer.
Geen huisdieren.
Een extra bed voor een 3de persoon mogelijk
Middag- en avondmaal is keuze tussen 2 menu’s, die elke dag verschillen, voornamelijk vis.
Eens iets anders dan Spanje of Italie? Neem contact op, veel plaats is er niet!

Prijs algemeen:
- Van 1-5 tot 30-6 en van 1-9 tot 30-9 volpension: 236 euro/pp, single + 90 euro
- Van 1-7 tot 31-8 volpension: 315 euro/pp, single + 140 euro

De vermelde prijzen zijn gebaseerd op ons bekende prijzen ten tijde dat de folder gemaakt werd. Rekening houdende met de inflatie in Roemenië kunnen de prijzen wijzigen. Per boekingsaanvraag volgt offerte/bevestiging inclusief de actuele prijs voor het bedoelde programma.
Alle vermelde prijzen zijn per persoon. Prijs op basis van deelname van 2 personen op 2-persoons kamer.
Prijswijzigingen voorbehouden.

Prijs exclusief:
- Reis naar startpunt.
- Reis- en annuleringsverzekering.

Betaling:
- bij inschrijving wegens het beperkte aanbod aan kamers
Vakanties Ontdek Roemenie
eigenschappenprijzen
locatie
Aanbieder
Kris, de Vlaamse excursie-specialist, ging in 1991 voor de eerste keer naar Roemenië en hij voelde zich direct thuis. In ’92 ging hij op stap met de familie waar hij verbleef en kwam een dienster tegen die hij in ’95 huwde. In ’98 is hij naar Roemenië verhuisd. Ze hebben 3 kinderen: Lisa, Celine en Ian. Wonende in deze prachtige streek wil Kris zijn ervaring delen met anderen. meer...

 algemene voorwaarden klant -  algemene voorwaarden partners -  privacy -  disclaimer