Lets Travel

Vakantiehuis 14-26 personen Friesland

Voormalig dijkopzichtershuis (14-26 pers.)
vanaf
€ 8,00
p.p.p.n.

Voormalig dijkopzichtershuis (14-26 pers.)

0 Nederland, Friesland, Kollumerpomp

Deze vakantiewoning (voormalig dijkopzichtershuis) biedt plaats aan 2 t/m 26 personen en is tevens bij uitstek geschikt als locatie voor cursussen, workshops en tuinfeesten.

Het vakantiehuis biedt u een unieke gelegenheid om ècht even helemaal op uzelf en met elkaar te zijn. Met haar afgelegen ligging onderaan de dijk en aan de voet van het natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer is Rintjeshoek een garantie voor rust en ruimte. Het vakantiehuis is alleen te bereiken via ... lees meer >>

Eigenschappen

De accommodatie beslaat een aantal gebouwen:

  • Als eerste natuurlijk het huis zelf, dat ondanks een aantal aanpassingen nog steeds de sfeer van vroeger ademt. Binnen is veel gewerkt met hout waardoor de warmte en natuur u tegemoet stralen.
  • Het tweede gebouw is een grote, twee verdiepingen tellende schuur, nu gebruikt als werk/ stallings- en opslagruimte maar deze diende vroeger als ruimte om de zeilen op te hangen die werden gebruikt ten tijde van zware storm als er gaten in de dijk dreigden te slaan. De hiervoor bestemde haken zitten nog steeds in de balken van het plafond!
  • Vóór de schuur is nu een kleine stal met uitloop gebouwd: Ín dit stalletje bevinden zich nog drie muuurtjes van de vroegere zandbak van waaruit men vroeger het zand in de zandzakken schepte om de dijk te beschermen en de zware dijkzeilen vast te leggen.
  • Dan is er nog het zogenaamde “Kalverhuisje”. Dit prachtige, kleine stalletje, gebouwd met ouderwetse baksteentjes biedt nu een extra douche, zitbad met douche, drie wastafels en twee toiletten. Bovendien is er buiten ook een aanrecht met twee afwasgelegenheden en een extra waterkraan.
  • Tenslotte is er helemaal achter in de tuin een ruime paardenbak en stal, ruim genoeg voor twee paarden of drie pony’s.

In de tuin zelf bevindt zich een vijver en een plek om kampvuur te maken en te barbequen. Als u op het juiste moment aanwezig bent, kunt u vrij genieten van het verse fruit van onze struiken en bomen.


De indeling van het huis:


Begane grond:
Entree met hal. Ruime woonkamer met open keuken, v.v. oven/grill en vaatwasser. De woonkamer is geheel gerenoveerd. Ook is er elders in het huis geschuurd, gelatexed en gelakt. 2 slaapkamers (1 met Kingsize waterbed!), badkamer met ligbad/douche, wastafel en toilet. Aparte ruimte voor wasmachine. Proviandkamer. Berghok. Bijkeuken met 2e toilet en 2e entree. Doorstroomboiler, C.V. en gaskachel. Tuinmeubilair aanwezig.

Bovenverdieping:
3 grote slaapkamers, bereikbaar via open trap vanuit keuken en/of vlizotrap vanuit bijkeuken.

Boven de schuur:
Hier is nog een aparte slaapetage met 4 2-persoonsbedden. Voor deze bedden moeten slaapzakken worden meegebracht. Deze slaapetage is niet geschikt voor kleine kinderen, maar wel heel leuk voor wat oudere kinderen die graag even apart van hun ouders willen zijn.


De Tuin:

De tuin leent zich voor vele doeleinden. Zomaar wat dwalen en mijmeren, aan de rand van de vijver gezeten inspiratie opdoen, spelen, muziek maken, luieren of genieten van het verse fruit aan de bomen en struiken. Maar ook een tuinfeest met barbecue of speenvarken aan het spit voor een themafeest behoort tot de mogelijkheden.


Groepsuitjes en maatwerk wensen

Voor groepsuitjes hebben we vele suggesties; vraag om informatie voor een leuk weekend! En natuurlijk leent deze locatie zich uitstekend voor diverse cursussen en workshops. Ook hier geldt weer: vraag naar de mogelijkheden.

Heeft u eigen suggesties omtrent het geven van een cursus of workshop, dan vernemen wij dit graag van u. Wij zijn bereikbaar via het contactformulier via de contactknop aan de rechterzijde van deze pagina.
aanbiedingVoormalig dijkopzichtershuis (14-26 pers.)
eigenschappenprijzen
locatieactiviteiten
route/ vervoerwaardering
Aanbieder
De vakantieboerderij is een voormalige dijkwachterswoning. De Lauwerszee grensde vroeger tot aan de dijk. De dijkwachter en zijn gezin werden door het "Wetterskip" beloond, maar men moest natuurlijk ook nog op andere wijze in het levensonderhoud voorzien en dat deed men door schapen en kippen te houden, de eigen moestuin en fruitbomen te bewerken en mee te werken bij andere boeren ten tijde van ploegen, zaaien en oogsten. Het hele leven draaide in feite om de natuur, met al haar pracht en kracht en dat voelt u op deze plek intens. meer...

 algemene voorwaarden klant -  algemene voorwaarden partners -  privacy -  disclaimer