Lets Travel

Wandelreizen en Kamelentochten Egypte

Wandelreizen en Kamelentochten
vanaf
€ 655,00
p.p.

Wandelreizen en Kamelentochten

0 de Egyptische Sahara

Wandelend, per kameel of rijdend in een 4x4 door de fascinerende en uitgestrekte woestijn kan je hier nog de stilte en tijdloosheid van de natuur ervaren. In de westelijke woestijn kan je een heel ander en misschien wel het mooiste deel van Egypte bezoeken. Eten bij een kampvuur, genieten van traditionele bedouinen muziek en dans en slapen onder de sterrenhemel, het zijn deze bijzondere ervaringen die je nog heel lang bij zullen blijven.

Eigenschappen

Wij organiseren reizen van september tot mei. In maanden juni, juli en augustus is het te warm. Wij organiseren geheel verzorgde reizen per jeep, kameel of wandelend. Daarnaast organiseren wij safari's op maat afhankelijk van uw eigen mogelijkheden en voorkeuren. Deze safari's kunnen aansluiten op een verder bezoek aan Egypte.

Hieronder vindt u informatie over de geheel verzorgde reizen "Kamelentocht" en "Wandelreis" en de mogelijke "losse safari´s".


Egypte: Rust & Ruimte in de Westelijke Woestijn

Deze reis beginnen we in Cairo, waar u afhankelijk van de door u gekozen vertrekdag, de mogelijkheid heeft o.a. het Nationaal Museum en de piramides te bezoeken.
U verblijft 1 nacht (verlenging voorafgaand en/of na de wandelsafari is mogelijk bij vroegtijdige boeking en op aanvraag) in een weliswaar eenvoudig hotel in Cairo, maar wél op een steenworp afstand van de piramides van Gizeh! Hierna vertrekt u naar Bahariya. Vanuit deze oase beginnen de 6-daagse safari's.
Te voet of per kameel trekt u de wondere woestijnwereld in. U maakt kennis met de Crystal Desert waar op veel plekken bergkristal te vinden is.
De tocht voert u naar El Agabad, wat the Difficult betekent. Dit bergachtig gebied bestaande uit zandduinen en witte kalkformatie heeft deze naam gekregen omdat het een moeilijk toegankelijk gebied is. U bezoekt de Magic Spring. Een bron midden in de woestijn. Deze wordt Magic Spring genoemd omdat volgens de legende het water alleen naar boven komt als mensen de bron naderen. Natuurlijk bezoekt u ook de White Desert, een wonderlijke wereld met prachtige kalkrotsen die door erosie bijzondere en bizarre vormen hebben gekregen.
De laatste paar dagen lopen we door de fraaie Western Desert alvorens we via de oase Bahariya weer terugkeren naar Cairo.

Reisschema:
01: Aankomst in Cairo, Hotel met zicht op Sphinx en piramides (eerder vertrek mogelijk)
02: Rit via Bahariyya naar de Woestijn, Cristal Mountains
03: lopend of per kameel naar El Agabad (4-5uur)
04: lopend of per kameel naar The Magic Spring (4-5uur)
05: lopend of per kameel naar de White Desert (4-5uur)
06: lopend of per kameel naar The Western Desert (4-5uur)
07: lopend of per kameel door The Western Desert (4-5uur)
08: Korte fraaie rit door woestijn voordat we terugkeren naar Cairo, hotel
09: Vlucht naar Nederland (later vertrek mogelijk)

Dag tot dag programma:

Zaterdag
Aankomst in Cairo, Hotel op steenworp afstand van Sphinx en piramides! Eerder vertrek vanuit Nederland/Belgïe is mogelijk (bij tijdige boeking en op aanvraag) Afhankelijk van gekozen vluchtdatum heeft men vandaag (en ook gisteren) de tijd om bijvoorbeeld de piramides, museum, markt Khan el Khalili etc. te bezoeken.

Zondag
Transfer naar Bahariya. Lunch in het huis van onze lokale gids. Vertrek naar de woestijn. De eerste nacht in de woestijn slapen we in de Cristal Mountains. Als we geluk hebben vinden we de bergkristallen gewoon op de grond.

Maandag
Vandaag lopen we vanuit de Crystal Desert naar een bergachtig gebied van witte kalksteen El Agabad, "The Difficult" die zo genoemd wordt omdat het zo moeilijk toegankelijk is.

Dinsdag
Vanuit Agabad wandelen we naar de "The Magic Spring". Dit is een heldere bron midden in de woestijn, omgeven door palmbomen. De bron heeft deze naam gekregen omdat volgens de legende er alleen water naar boven komt als er mensen de bron naderen. Lopend hierheen zie je de bron al ver voor je uit liggen. Met de van hitte trillende lucht is het of je naar een luchtspiegeling toeloopt. We slapen bij de Magic Spring. Hier kan je een lekker 'bad' nemen.

Woensdag
Van hieruit lopen we naar de Witte woestijn. Door de erosie zijn er prachtige sculpturen van wit krijtrots ontstaan. Als we hier 's avonds aankomen is de zonsondergang, van rood naar diep paars tegen de witte formaties adembenemend.

Donderdag
Deze dag lopen we naar "The Western Desert", een uitgestrekt berg- en heuvellandschap. Dit is wel haast het mooiste stukje van de woestijn. Hier wordt 's nachts geslapen.

Vrijdag
We lopen door de Western Desert.

Zaterdag
's Morgens nog een korte maar fraaie rit door dit gebied voordat we teruggaan naar de oase Bahariya. Lunch in huis van Mohamed. Hierna een bezoek aan een van de warmwaterbronnen waar we eventueel een heerlijk bad kunnen nemen. In de namiddag vertrek naar het hotel bij de Sphinx in Cairo.

Zondag
Afhankelijk van gekozen vluchtschema vandaag of later terug naar Nederland/België.

We wandelen 's morgens ongeveer 3 uur . Na een uitgebreide lunch wordt er nog zo'n 1,5 á 2 uur gewandeld.
U slaapt onder de sterren of in een tent, afhankelijk van uw eigen voorkeur. Na de heerlijke avondmaaltijd, op vuur bereidt door de bedouinen, kunt u genieten van traditionele bedouinenmuziek en dans.

Tevens zal er de mogelijkheid zijn op één van deze dagen een bad te nemen in één van de warmwaterbronnen

Uw bagage wordt vervoerd en voor lunch en verfrissingen gedurende de dag wordt gezorgd.

Als u denkt dat de tocht te zwaar voor u is, of u vindt het gewoon leuk om ook een deel van de tocht op een kameel te rijden dan kan er voor u speciaal een kameel mee. De toeslag voor een kameel bedraagt € 100

Vertrekdata 2012
28 december t/m 5 januari

Vertrekdata 2013
19 januari t/m 27 januari
16 februari t/m 24 februari
27 april t/m 5 mei
12 oktober t/m 20 oktober
19 oktober t/m 27 oktober


SAFARI'S VANUIT BAHARIYA.

Naast de geheel verzorgde reizen organiseren wij ook safari's vanuit Bahariya van 3 of meer dagen. De safari's kunnen ingevuld worden naar uw wensen. U kunt de Verschillende woestijnen verkennen per Jeep, wandelend of per kameel. Ook kunt u warm waterbronnen bezoeken zoals de "Magic Spring" een bron omringd door palmen, midden in de woestijn. U kunt een safari maken naar de grot "Djara", een oude druipsteengrot met prachtige stalagtieten en kristalsteen. U kunt de safari laten aansluiten op een verder bezoek aan Egypte. Wij kunnen eventueel de vlucht vauit Nederland voor u regelenen tevens het vervoer van Cairo naar Bahariya.

Voor deze safari's geldt geen minimum aantal deelnemers.

FOTOGRAFIECURSUS IN DE WESTELIJKE WOESTIJN:

Onder begeleiding van fotograaf Nelle van Koppen organiseren we een fotografiecursus/workshop in de Westelijke woestijn. Wellicht herken je de situatie dat je met een groepsrondreis altijd alweer verder moest naar de volgende plek terwijl je nog uitgebreid aan het fotograferen was. Omdat dit een op maat gemaakte fotografiereis betreft, is rekening gehouden met de specifieke behoeften van een (natuur)fotograaf. Dit is te merken aan de locaties die we zullen bezoeken, maar ook aan de duur die je op een fotoplek blijft. Ook wordt er speciaal voor deze reis gezorgd voor stroom onderweg, zodat de digitale fotograaf accu's en randapparatuur kan opladen. Je hoeft geen vergevorderde fotograaf te zijn (mag natuurlijk wel), maar interesse in (natuur)fotografie is wel een vereiste. Tijdens de reis kun je altijd bij Nelle terecht met fotovragen en ook zal hij regelmatig tips en trucs geven op de fotografielocaties. Deze rondreis is echter niet geschikt om op locatie de resultaten van de groep te bespreken. Tijdens deze reis zal voornamelijk veel aan landschapsfotografie gedaan worden, maar ook nachtfotografie (inclusief zonsopkomst en ondergang), macrofotografie en abstracte fotografie komen aan bod. En wie weet krijg je de kans om kleinere dieren te fotograferen. Natuurlijk draait het bij een fotografiereis om de fotografie, maar ook het eten bij een kampvuur, het genieten van de traditionele bedoeïenen muziek en dans en het slapen onder de sterrenhemel zijn bijzondere ervaringen die je nog heel lang bij zullen blijven.

Programma van dag tot dag:
(er zijn eventueel nog kleine wijzigingen mogelijk)

Vrijdag:
· 21:00 - Vertrek Schiphol
· 02:00 - Aankomst Cairo
· Overnachting in een hotel in Cairo
Zaterdag:
· Mogelijkheid om bijvoorbeeld het Egyptische Museum of de Pyramides van Gizeh te bezoeken
Zondag:
· 08:00 vertrek naar Bahariya
· 14:00 aankomst Bahariya
· Lunch bij Mohamed Abdellatif (de bedoeïenengids)
· Naar de Crystal Mountains, waar zoals de naam al doet verraden de rotsen gedeeltelijk uit kristallen bestaan. Een mooie plek voor o.a. macrofotografie
· Overnachting in de open lucht/tent in de Crystal Mountains
Maandag:
· Naar Agabad (een bergachtig gebied met kalkrotsen, maar ook zandduinen)
· Er wordt op verschillende plekken gestopt om te fotograferen
· Overnachting in de open lucht/tent in Agabad
Dinsdag:
· (Landschaps)fotografie in Agabad
· 's Middags vertrek naar de Magic Spring
· Mogelijkheid is om een bad te nemen
· Overnachting in de open lucht/tent bij de Spring
Woensdag:
· In de loop van ochtend vertrek naar schitterende White Desert
· Aankomst daar rond lunchtijd
· Alle tijd om foto's te maken
· Overnachting in de open lucht/tent in een fotogeniek deel van de White Desert
Donderdag:
· 's Ochtends fotograferen in de White Desert
· 's Middags gaan we naar de Western Desert
· Overnachting in de open lucht/tent op een fotogenieke plaats in de Western Desert
Vrijdag:
· Hele dag fotograferen in de Western Desert, waarbij we een aantal plekken aan zullen doen
· Om op een andere lokatie in de Western Desert ook de kans te hebben om de zonsopkomst en ondergang te fotograferen zullen we (ook hier) de tweede nacht in een ander deel van de Western Desert overnachten.
Zaterdag:
· In de loop van de ochtend vertrek naar Bahariya
· Onderweg is er een fotostop bij de Black Desert.
· Lunch bij Mohamed
· Tijd om Bahariya te bekijken inkopen te doen of een bad te nemen in een bron.
· Transfer naar Cairo en terugvlucht naar Amsterdam
Zondag:
· Vroeg in de ochtend terug op Schiphol

Inclusief:
- Vliegreis
- 2 nachten in een hotel in Cairo
- 6 nachten in de open lucht of "tent" (een eigen tentje meenemen kan ook)
- Gebruik van matrassen en dekens
- Al het eten en drinken (excl. alcohol) tijdens de safari
- Gebruik elektriciteit
- Alle vervoer ter plekke (4x4)
- Ondersteuning door Mohamed Abdellatif (en zijn groep bedoeïenen)
- Fotografiebegeleiding door professionele fotograaf Nelle van Koppen

Vertrekdata:
op aanvraag

Minimum aantal deelnemers 7
Maximum aantal deelnemers 12
Wandelreizen en Kamelentochten
eigenschappenprijzen
locatie
Aanbieder
Dit is een kleine organisatie die al meer dan 11 jaar reizen en safari's organiseert door de Western Desert, het deel van de Egyptische Sahara tussen de oase Bahariya en de Libische grens. meer...

 algemene voorwaarden klant -  algemene voorwaarden partners -  privacy -  disclaimer