Lets Travel

Cursussen en Arrangementen Zeilen Volwassenen

Zeilcursussen en arrangementen
vanaf
€ 62,50
p.p.

Zeilcursussen en arrangementen

0 Nederland, Friesland, Idskenhuizen

Volwassenen kunnen kiezen uit privé-les, een leerzame cursus tijdens het Hemelvaartweekend (4 dagen) en/of het Pinksterweekend (3 dagen) en onze diverse hotel- en combi-arrangementen.

Wat u zelf mee moet nemen:
-Regenkleding (eventueel te huur € 8,00/pak/dag)
-Laarzen
-Zonnebril

Bij overnachting op de zeilschool (Hemelvaart / Pinksteren):
-Dekbed (slaapzak) en overtrek + kussensloop. (dekbedset eventueel te huur: € 12.50)
-Handdoeken

Eigenschappen

Privé les Zeilen

Als u op een leuke en eenvoudige manier in een dag de beginselen van het zeilen wilt leren of u wilt uw vaardigheid bijspijkeren, dan bent u bij ons aan het goede adres. Samen met uw partner, vrienden of het hele gezin(kinderen vanaf 12 jaar), alles is mogelijk. Een dag zeilles is ook een mooi cadeau. Geef je ouders, je partner, je vriend(in) of je kinderen eens een orgineel cadeau.

Speciaal moeder-of vaderdag cadeau!! Een dag zeilles alleen voor moeders of vaders op de zondag na moeder/vaderdag. Zeilles van 9.30 uur tot 17.00 uur. Heerlijke lunch onderweg. Na afloop een drankje in ons gezellige grandcafe.

‘s Morgens bent u om 09.30 uur welkom in Idskenhuizen, waar u zeilles krijgt van een ervaren instructeur van de zeilschool.

De zeilschool ligt aan de rand van het rustieke dorpje ldskenhuizen, dicht bij de Koevorde. Dit idyllische meer is een beschermd natuurgebied in het hart van de Friese Zuid-Westhoek. Het meer staat direct in verbinding met de Langweerder Wielen, het Heegermeer, Sneekermeer, het Slotermeer en Tjeukemeer. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om lange en afwisselende tochten te maken. De grote stabiliteit, de geringe diepgang en de ruime kuip maken dat de Valk een ideale toer- en lesboot is.

De dag staat in het teken van leren zeilen. Uw instructeur heeft een volledige opleiding gehad en kan u het zeilen perfect uitleggen, maar u kunt ook zelf met uw instructeur afspreken wat u belangrijk vindt om te leren. Of misschien kunt u al een beetje zeilen, maar wilt u nog iets meer zekerheid.

Tussen de middag legt u aan in een gezellig Fries watersport-plaatsje waar u ook zult lunchen. Hierna zeilt u weer terug naar de zeilschool in Idskenhuizen. vervolgt u uw zeiltocht weer terug naar de zeilschool in Idskenhuizen

Na het zeilen, rond een uur of 17.00, drinkt u met uw instructeur nog een drankje in ons gezellige café.


Volwassenen arrangementen 2012:


Voor volwassenen vanaf 18 jaar hebben we op elk niveau een aantal leuke en leerzame arrangementen samengesteld! Wij organiseren al meer dan 30 jaar zeil- en surfcursussen voor volwassenen. Door onze gunstige ligging en onze goed geschoolde en leuke instructeurs doen we dit al die jaren naar grote tevredenheid van de beginnende én gevorderde zeiler.

Zeilen is spelen. Spelen met de combinatie van water, wind en wat de uitwerking hiervan is op de boot. Hou je van spanning en actie of houd je het liever droog? Het kan allemaal. Wij hebben voor iedereen een passende boot en een daarbij behorende cursus! Onze Hemelvaartcursus en Pinkstercursus zijn al jaren een begrip onder volwassenen.

Ga je liever één dag zeilen? Ook dit is natuurlijk mogelijk. Onderstaande arrangementen zijn slechts een voorbeeld van de mogelijkheden. Neem vooral even contact met ons op en wij geven graag een passend advies.

Hotel zeilarrangement
U krijgt 2 dagen op uw eigen niveau zeilles van een ervaren instructeur. Na een dag vol leerzame indrukken logeert en dineert u in een gezellig hotel op een steenworp afstand van de zeilschool. Dit tweedaagse arrangement loopt van vrijdagavond tot zondagavond en omvat het volgende:
- 2 overnachtingen
- 2x luxe ontbijt
- 2x diner (zaterdag en zondag)
- 2 dagen zeilles (zaterdag en zondag)
NB: Dit arrangement is ook te boeken voor drie of vier dagen!

Golfarrangement (weekend)
U logeert in een prachtig landelijk hotel in de buurt. Na een heerlijk ontbijtje gaat u lekker het water op terwijl u les krijgt van een leuke en gediplomeerde instructeur. De volgende dag krijgt u een dagdeel golfles op de mooie ‘Burggolf’ 18-holes golfbaan. Afslaan, chippen en putten zijn aan het eind van deze dag gesneden koek. Kortom: Een weekend om nooit te vergeten! Dit arrangement omvat:
- 2 overnachtingen
- 2x ontbijt
- 2x diner
- Een dag zeilles en een dag golfles

Kampeer- en zeilarrangement
U kampeert op de knusse camping van het Recreatiepark in Idskenhuizen, aangrenzend aan de zeilschool. In dit ‘back to basics arrangement’ mag een kennismaking met de oudste sport van Nederland niet ontbreken!


Hemelvaart- en Pinkstercursus:


Kielboot
Lange tochten maken door nauwe slootjes en over de grote Friese meren? Dan moet u de Valk hebben! De grote stabiliteit, de geringe diepgang en de ruime kuip, dat is wat de Valk een ideale toer -en lesboot maakt. Door de kiel die onder de boot hangt, is de Valk in staat om erg schuin te gaan zonder dat hij omslaat. In het begin kan dit even spannend zijn maar al snel weet u prima met deze situatie om te gaan!Dus heeft u altijd al de wens gehad om goed te leren zeilen? Kom dan valk zeilen!
Gewenste zeilervaring: Geen

Zwaardboot 1-mans
Diegene die het prachtig vindt om alleen in een boot snel over het water te scheren, is bij Neptunus aan het juiste adres! De zwaardboot 1-mans cursus is dan precies wat je nodig hebt!Van je eigen instructeur leer je de fijne kneepjes van het varen in een 1-mans zwaardboot. Je krijgt dan ook een snelle en wendbare boot met uitstekende vaareigenschappen onder je hoede!Het is een intensief programma dat je veel voldoening zal geven, zowel bij het zeilen als bij het gezellige avondprogramma waar je ’s avonds aan deel kan nemen. Indien je liever even op jezelf bent is dat natuurlijk ook mogelijk.
Gewenste ervaring: Geen

Zwaardboot 2-mans
Houdt u van snelheid, samenwerken en heeft u al wat zeilervaring? Heeft u altijd al veel plezier gehad in het zeilen maar wilt u graag nóg wat meer actie? Dan is het misschien leuk om deze Hemelvaart- of Pinkstercursus over te stappen op onze snelste boot: de Laser Vago.De Laser Vago is een 2-mans zwaardboot met gennaker en trapeze, waarin je écht over het water kan speren!Dit is zeilen op een heel andere manier dan u waarschijnlijk gewend bent. Een cursus Zwaardboot 2-mans volgen betekent een gegarandeerd intense week vol actie en teamwork.Om deze cursus zinvol te kunnen volgen is wel enige zeilervaring noodzakelijk. (CWO-2 zwaardboot 1-mans, Kielboot of een vergelijkbaar niveau)

Windsurfen
Al meer dan 30 jaar is leren surfen bij ons een begrip in Nederland! Het ldskenhuistermeertje, waar je de techniek van het surfen leert, bij uitstek geschikt voor surflessen aan beginners én gevorderden. In deze oase van rust leer je ongestoord alle fijne kneepjes van het surfen op de plank van je keuze! Onze surfschool beschikt over een grote verscheidenheid aan surfmateriaal. De hype van de jaren tachtig is helemaal terug, maar nu zonder Ten Cate, maar met licht materiaal en (nog) meer snelheid!
Gewenste ervaring: Geen
Zeilcursussen en arrangementen
eigenschappenprijzen
Aanbieder
Zeil- en surfschool voor jong en oud. meer...

 algemene voorwaarden klant -  algemene voorwaarden partners -  privacy -  disclaimer