Scenic Drives: Highway 1

Misschien wel de meest bekende weg in Amerika na de Route 66: de Highway 1 in Californië. En dan vooral het stuk tussen San Francisco en Los Angeles. Een prachtige weg langs de oceaan en kust van Californië. Staat de Highway 1 nog niet op je bucketlist, dan is de kans groot dat je de bucketlist na het lezen van deze blog snel aanvult. 😉

Maar welke kant ga ik op?

Een vraag die veel mensen bezighoudt is ‘wat is mooier, van Los Angeles naar San Francisco of van San Francisco naar Los Angeles?’ want je wilt natuurlijk wel optimaal genieten van je reis.  Wij hebben zelf de Highway 1 vanuit beide richtingen gevolgd en vinden die van San Francisco naar Los Angeles verreweg het mooiste. Maar hey, smaken verschillen! Je hebt de kust en oceaan aan je rechterkant en kunt bijna overal stoppen zonder dat je hoeft te letten op tegemoetkomend verkeer. Dat gezegd hebbende, de eerste keer reden wij van Los Angeles naar San Francisco en vonden toen de weg al helemaal geweldig. Laten we eerlijk zijn, de kustlijn langs Californië of onze eigen boulevard van Scheveningen: de Highway 1 rijden is hoe dan ook een geweldige ervaring.

 

Wat zijn leuke stops als ik over de Highway 1 rijd?

Voor het gemak hebben we de volgorde aangehouden als je van San Francisco naar Los Angeles rijdt.

Er zijn een aantal bruggen waar je overheen rijdt tijdens een rit over de Highway 1, maar Bixby Creek Bridge is toch wel de meest indrukwekkende brug. Hier worden vaak de klassieke foto’s van de Highway 1 geschoten. En wat dacht je van Point Lobos, ook zeker de moeite waard.

McWay Falls in Julia Pfeiffer Burns State Park is een klein verborgen paradijs op de Highway 1. Een kleine baai omgeven door hoge rotsen, een blauwe oceaan en een waterval. Wat wil je nog meer?

Waarschijnlijk hoor en ruik je ze al voordat je ze ziet, de zeeolifanten bij Elephant Seal Vista Point. Bijzonder om zoveel zeeolifanten bij elkaar te zien. Parkeer je auto op een rustige plek en neem even een korte pauze om echt de tijd te nemen voor dit uitzicht.

Hearst Castle is een landhuis gebouwd voor krantenmagnaat William Randolph Hearst en ligt gelegen op een heuvel in San Simeon. Je kunt Hearst Castle ook van binnen bekijken. Dat is met een binnenzwembad in Romeinse stijl en een buitenzwembad in Griekse stijl zeker de moeite waard, maar vooral de rondlopende zebra’s geven een andere dimensie aan deze plek. Vergeet niet van te voren een kaartje te kopen!

Het meest indrukwekkende in Morro Bay? Morro Rock, een meer dan 180 meter hoge vulkanische rots. Bijzonder om te zien als je over de Highway 1 rijdt.

Niet helemaal onderdeel van de Highway 1 maar 17 Mile Drive is absoluut de moeite waard om een klein stukje voor om te rijden. Je rijdt door de prachtige natuur, langs golfbanen en villa’s van bekende Amerikanen en natuurlijk de prachtige kustlijn. Langs de weg zijn verschillende uitkijkpunten zoals Bird Rock en natuurlijk The Lone Cypress. Rijd je vanuit San Francisco dan kom je uiteindelijk uit in Carmel, een heerlijk kustplaatsje. Funfact: wist je dat Clint Eastwood hier burgemeester is geweest?

Proceed Booking