Lets Travel

Uitje Speciaal Bierbrouwerijen Nederland en Jeu de Boules

Speciaalbierbrouwerij Brabant
vanaf
€ 5,50
p.p.

Speciaalbierbrouwerij Brabant

0 Nederland, Noord Brabant, Oijen

Op een sfeervolle locatie in het zicht van de Maas ligt aan de Oijense Bovendijk deze Speciaalbierbrouwerij. Hier, precies op de grens van de kerkdorpen Oijen en Macharen treft u in een voormalige koeienstal een ambachtelijke brouwerij met proeflokaal én een uniek restaurantje dat kenmerkend is om de gastvrije ontvangst en de bourgondische Brabantse keuken.
"Wij brouwen nog op de traditionele ... lees meer >>

Eigenschappen

Bieren

De brouwerij maakt al 20 jaar streekbieren. De "dorpenbiertjes" zoals b.v. de "Sas van Lith", de "Poort van Megen", het "Oijens Bovenbier". Maar ook de seizoenbieren, zoals de Lentekriebel of het Winterbier met het motto "Help Henk de winter door". Daarnaast de hele speciale bieren welke op aanvraag voor klanten worden gebrouwen zoals b.v het Shi-Take bier of het knoflookbier.

Biercursus

U leert van de brouwer, u brouwt met de hulp van de brouwer, u proeft samen met de brouwer en de andere cursisten, u bottelt, u etiketteert. Kortom, na de cursus voelt u zich een heuse ambachtelijke brouwer en gaat u met een krat van uw eigen gebrouwen bier naar huis.
Tijdens de cursus kunt u gebruik maken van de in de brouwerij aanwezige materialen. Na afloop kunt u uiteraard een heerlijk biertje nuttigen in ons proeflokaal.

Dagje brouwerij

De brouwer laat u graag zien hoe en waar hij werkt. Hij vertelt u over het bier en hij geeft uitleg over het gehele proces. Dit kan tijdens een uitleg van een half uur maar u kunt de brouwer ook "reserveren" voor 1,5 uur. Dan geeft hij uitleg, laat de brouwerij zien maar verzorgt ook een heuse proeverij.

Een prima locatie om iets te vieren. In de zomer met het grote terras en in de winter bij de kachels met daarnaast ook een heerlijk hapje eten. Voor oud en jong zijn er volop mogelijkheden.

Restaurant

Dit unieke restaurantje in Oijen onderscheidt zich vanwege de gastvrije ontvangst en de bourgondische Brabantse keuken. Het is niet alleen de charmante gastvrouw Lonneke die het u graag naar de zin maakt, ook de ultieme buitenbeleving op deze bijzondere locatie in het zicht van de Maas maken een bezoekje tot een onvergetelijke ervaring!

Genieten voor de hele familie

Gelegen naast de Speciaalbierbrouwerij mag het duidelijk zijn dat er bij Brouwer's Hap & Tap volop genoten kan worden van de verschillende, ook op die locatie, geproduceerde bieren. U kunt bij ons elke dag terecht voor een heerlijke lunch, een lekker drankje met borrelhap of u vraagt naar de avondkaart. Terwijl u en de rest van de familie geniet van de rust en al het lekkers wat we u bieden kunnen de kinders vooruit op de trampolines en de grote speelweide met voetbalveld.
Honden zijn bij ons welkom aangelijnd op het terras en onder de veranda.

Grotere groepen

Ons Proeflokaal is geschikt voor grotere groepen maar ook als vergaderruimte of voor workshops.

Voor grotere groepen, dat kan zijn voor bedrijven maar ook voor families of vriendengroepen kunnen wij een middag/avondvullend programma maken. Natuurlijk een uitleg en/of proeverij over de brouwerij. Verder bieden wij: Gaudiaans bierviltjes maken i.s.m. kunstenaar Alex vd Heijden, tegelwijsheden van Atelier KeraNiek & Nicole Kranenburg en bloemschikken van Ambrosijntje, Sia Rutjes.
Bij de brouwerij kan er een spel boerenkrokket worden gespeeld, er ligt een echte jeu de boules baan en er zijn vele combinaties mogelijk zoals b.v. met de paardenmelkerij in Oijen of met Moeke Mooren en de tuinen in Appeltern. Met "Outdoor Brabant" en "Boerensolex" of "In alle straten" regelt u een solex tour of met "Zin in een Feestje" een nostalgische 2CV tour. Vraag er naar bij de brouwerij, men zal u graag adviseren en eventueel samen met u een complete invulling van een dag bespreken.

Voor grotere groepen verzorgen wij een 3 gangen menu, een Brabantse BBQ, een pastabuffet een koud-warm buffet en een Brabantse Hap middag/avond.

Mocht u graag uw bezoek bij ons willen uitbreiden met muziek dan adviseren wij de akoestische 3 mans formatie "Dude". Zij hebben veel ervaring en vermaken jong en oud met muziek van de jaren 60 tot nu, van de Beatles tot aan Jason Mraz!

Uiteraard reserveren wij (een deel van) onze locatie voor uw gezelschap en u kunt heerlijk genieten op ons terras, onder de veranda of in ons proeflokaal. In de directe omgeving zijn verschillende leuke en aparte overnachtingsmogelijkheden, vraag ernaar bij de brouwerij.

Grotere groepen kunnen uiteraard ook terecht voor een dagje brouwerij!

En verder..


Elke donderdag Brouwers BBQ met kok:
Potje jeu de boules + 2 drankjes + een gezellige BBQ (Brabantse tafel gevuld met verschillende vlees en vissoorten, diverse rauwkosten/salades, brood kruidenboter en sausjes).
Vanaf 18.00 uur tot 23.00 uur, reserveren gewenst.

Activiteiten:
Wandelen
Fietsen
"Happen & Trappen”
Brabantse Midweek in de Maasstreek
Solex rijden
2CV rijden

Spelen:
Voetbalveld
Trampolines
Speelboerderij voor de kleintjes
BoerenKrokket
Jeu de boules

De gehele omgeving biedt volop wandel- en fietsmogelijkheden. Er zijn bij de brouwerij verschillende routes verkrijgbaar. Het fietsarrangement "Brabantse midweek in de Maasstreek" is een aanrader!
Sinds dit jaar beschikt de brouwerij ook over 3 camperplaatsen.

Wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op zodat wij u meer kunnen vertellen over de brouwerij en de mogelijkheden.
Speciaalbierbrouwerij Brabant
eigenschappenprijzen
locatie
 algemene voorwaarden klant -  algemene voorwaarden partners -  privacy -  disclaimer