Big Island

Big Island

Eigenlijk heet het grootste eiland ‘Hawaii’, maar om verwarring met de naam van de staat te voorkomen wordt het ook wel Big Island genoemd. Big Island is tevens het jongste eiland van Hawaii. 

Onze tips voor als je Big Island bezoekt: 

  • Volcanoes National Park staat bovenaan ons lijstje. Een ontzettend bijzonder park waar je overal ziet dat de Aarde constant aan het werk is;
  • Akaka Falls State Park;
  • Snorkelen. Big Island kent weinig zandstranden waardoor het zicht onder water perfect is om te snorkelen. 

Volcanoes National Park 

Waarschijnlijk de reden waarom de meeste mensen Big Island bezoeken is Volcanoes National Park. Het hoogtepunt van dit nationale park is Kilauea, één van de meest actieve vulkanen ter wereld. Het park is makkelijk met de auto te verkennen. Via de Crater Rim Drive kun je onder andere de Kilauea Overlook, Steaming Bluff en Thurston Lava Tube bezoeken. Via de Chains of Craters Road kun je diverse kraters bezoeken maar zie je ook hoe de lava ooit richting de oceaan heeft gestroomd. 

Hilo 

Hilo, de hoofdstad van Big Island, ligt aan de oostkant van het eiland. Dit deel van het eiland kenmerkt zich door het tropisch regenwoud klimaat. Hierdoor is het een stuk natter maar daardoor ook een stuk groener met regenwouden en prachtige watervallen. Zo vind je op vijf minuten rijden van het centrum Rainbow Falls en op ongeveer 20 minuten rijden Akaka Falls State Park. Het hoogtepunt van dit State Park is de gelijknamige waterval Akaka Falls, een 135 meter hoge waterval. Verder vind je in Hilo een tal van gezellige restaurantjes, kunstgalerieën en winkels. 

Tip voor je bezoek aan Hilo en de oostkant van het eiland: neem een poncho mee! Door het klimaat kan het veel regenen.  

Kona 

Kona ligt aan de westkant van het eiland en in tegenstelling tot Hilo is het hier doorgaans zonnig en ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25-30 graden. Dit deel van het eiland staat bekend om de vele koffieplantages en een bezoek aan één van de koffieplantages is daarom aan te raden, zelfs voor niet-koffieliefhebbers. Verder zijn er maar liefst zeven farmers markets in en rond Kona, ideaal om rond te struinen en lokale producten te proberen. 

Snorkelen

Doordat Big Island weinig zandstranden heeft, is het de ideale plek om te snorkelen. Voor beginners is Two Step dé plek om te beginnen met snorkelen. Ben je iets avontuurlijker ingesteld en kun je duiken, ga dan duiken met manta roggen. 

Zandstranden

Zoals eerder gezegd zijn er weinig zandstranden op Big Island te vinden, maar ze zijn er wel! Zo kun je bijvoorbeeld genieten van witte zandstranden op Hāpuna beach of Waialea beach. Wil je een keer iets anders dan witte zandstranden, bezoek dan Punalu’u beach. Geen wit zand maar zwart door hele kleine stukjes lava. Gaaf ook voor de vakantiefoto’s! 

Proceed Booking