Kauai

Kauai

Kauai is het oudste eiland van Hawaii en wordt ook wel ‘Garden Island’ genoemd, door de grote hoeveelheid natuur wat er op het eiland te vinden is. Mede hierdoor is het een place to be voor natuurliefhebbers. Leuk feitje: Kauai heeft een ‘Coconut Palm Law’ wat betekent dat geen enkel gebouw hoger mag zijn dan een palmboom. 

Onze tips voor als je Kauai bezoekt: 

  • Breng een bezoek aan Waimea Canyon State Park, ook wel de ‘Grand Canyon of the Pacific’ genoemd; 
  • Ontdek het ruige landschap van Nā Pali Coast State Park;
  • Bezoek de Spouting Horn.  

Waimea Canyon State Park 

Deze groene versie van de Grand Canyon is een must om te bezoeken als je op Kauai bent. De prachtige groen beboste, roodbruine kloof is zestien kilometer lang en 1.6 kilometer breed. Je kunt Waimea Canyon bezoeken via wandelpaden of door met de auto de Waimea Canyon Drive te rijden.

Nā Pali Coast State Park

Misschien wel één van de meest indrukwekkende plekken van Kauai is Nā Pali Coast State Park. Hier vind je de meest imposante kustlijnen ter wereld. Groene kliffen die soms wel een kilometer hoog boven de oceaan oprijzen, kenmerken dit deel van het eiland voor maar liefst 30 kilometer. Dit specifieke deel van het eiland is nog zo ruig, dat het niet mogelijk is om ’t met de auto te bezoeken. Ben je sportief, dan kun je de 17 kilometer lange Kalalau Trail lopen (uiteraard is een klein stukje van de trail lopen ook mogelijk) of kies voor een avontuurlijke kajaktocht. Wil je jouw verblijf nog net iets specialer maken, kies er dan voor om de  indrukwekkende kustlijn te aanschouwen met een boottocht of via een helikoptervlucht. 

Spouting Horn 

Een ander natuurlijk spektakel op Kauai is Spouting Horn, gelegen in het gelijknamige Spouting Horn Park. Hier kun je twee spuitgaten bezoeken in de lavarosten. Als er golven in de lavatunnel stromen die in verbinding staat met de oceaan, wordt het water uiteindelijk door één van de twee spuitgaten gespoten. 

 

Proceed Booking