Maui

Maui

Maui is het eiland van Hawaii dat van alles wat heeft, een (niet actieve) vulkaan in Haleakala National Park, prachtige natuur op de Road to Hana en heerlijke stranden waar je kunt surfen, snorkelen of lekker kunt ontspannen. 

Onze tips voor als je Maui bezoekt: 

  • Geen last van wagenziekte, rijd dan de Road to Hana;
  • Zonsondergang (zodat je niet heel vroeg hoeft op te staan) op de Haleakala;
  • Of doe een poging om walvissen te spotten. 

Road to Hana

Heb je geen last van wagenziekte (geen grap, de weg heeft meer dan 600 bochten!) dan is de Road to Hana een must om te rijden als je op Maui bent. Trek hier een dag voor uit want deze 83 kilometer lange weg brengt je langs prachtige regenwouden, indrukwekkende watervallen en waanzinnige uitzichten over de oceaan. Eenmaal in Hana aangekomen kun je onder andere de restanten van de Hale Piilani tempel bezoeken of de historische St. Sophia Church. 

Ontspannen kan op Hamao Beach, Hana Beach Park of Waianapanapa State Park. Per ongeluk iets overgeslagen op de heen weg naar Hana? Geen zorgen, je rijdt dezelfde weg weer terug dus ideaal om alsnog de gemiste plekken te bezoeken. 

Haleakala National Park 

Haleakala National Park ligt in het zuidoosten van het eiland en de hoofdrolspeler is de gelijknamige Haleakala vulkaan. De vulkaan biedt een surrealistisch maanlandschap met verschillende kleuren bruin, zwart, geel en rood. De meeste mensen bezoeken het park voor zonsopgang zodat ze op de top de zonsopgang kunnen ervaren (door drukte dien je hier van te voren een reservering voor te maken via https://www.recreation.gov.) Ben je geen fan van vroeg opstaan, bekijk dan de zonsondergang op de Haleakala. Wij vinden dat net zo indrukwekkend en het is er dan een stuk rustiger. 

Walvis spotten

Bezoek je Maui tussen november en mei dan is de kans groot dat je walvissen zult zien. In sommige gevallen kan dit al vanaf de kust maar nog leuker is om een excursie te boeken om met een boot de walvissen te bekijken. 

Lahaina 

Dit gezellige stadje op het westelijke puntje van Maui was vroeger het centrum van de walvisvaarders. Inmiddels is er een hoop veranderd maar je kunt nog steeds de historie proeven van de walvisjagers, de Hawaiiaanse monarchie en missionarissen die er vroeger leefde. Zo vind je in Lahaina onder andere Old Lahaina Courthouse waar vroeger smokkelaars werden berecht. Verder kun je in Lahaina shoppen in boetiekjes, rondkijken in de kunstgalerijen of een hapje eten in één van de vele kleine restaurantjes. 

Proceed Booking