Oahu

Oahu

Oahu is het meest bekende eiland, mede door series als Hawaii Five-O en Magnum P.I. en natuurlijk Pearl Harbor. Dit is ook tevens het eiland waar de meeste reizigers de reis beginnen als ze naar Hawaii gaan. 

Onze tips voor als je Oahu bezoekt: 

  • Breng een bezoek aan Pearl Harbor;
  • Bezoek onderweg naar de North Shore de Dole Plantation en leer alles over ananas;
  • Het Polynesian Cultural Center is de plek als je meer wilt leren over de cultuur;
  • Op Oahu heb je in principe geen huurauto nodig, maar huur voor één dag een auto zodat je de rest van het eiland kunt verkennen. 

Honolulu

Dit is de hoofdstad van het eiland en tevens ook de levendigste plek van het eiland. Hier staat ook Iolani Palace, het enige koninklijk paleis wat zich in Amerika bevindt, waar vroeger de Hawaiiaanse monarchie leefde. De meest bekende wijk van Honolulu is Waikiki. Hier bevinden zich de meeste hotels van het eiland dus de kans is groot dat jij hier ook zult verblijven. Je kunt hier heerlijk eten en shoppen of natuurlijk op het wereldberoemde Waikiki Beach liggen. 

Pearl Harbor

Ben je op Oahu dan is een bezoek aan Pearl Harbor toch wel een must. Hier leer je alles over de aanval op Pearl Harbor, wat uiteindelijk ervoor zorgde dat Amerika zich met de Tweede Wereldoorlog ging bemoeien. Breng onder onder andere een bezoek aan het USS Arizona Memorial, gebouwd op de gezonken USS Arizona, Battleship Missouri Memorial en USS Bowfin Submarine Museum & Park. Iedere dag kunnen 1300 mensen gratis Pearl Harbor bezoeken op first-come, first-served basis. Wil je zeker zijn van een bezoek aan Pearl Harbor, boek dan van te voren je plek via www.recreation.gov

Diamond Head 

Zin in wandeling en een mooi uitzicht over Honolulu en de oceaan, breng dan een bezoek aan Diamond Head. Deze niet te missen oude vulkaan vind je ten zuiden van Honolulu. Je hoeft hier overigens geen ervaren wandelaar voor te zijn, er zijn in totaal nog geen 100 treden om te genieten van het prachtige uitzicht. 

North Shore 

De North Shore is dé plek op Oahu om te surfen en jaarlijks worden hier grote wedstrijden gehouden. Huur een surfplank en probeer bijvoorbeeld te surfen bij de Banzai Pipeline. Ook als je geen fan bent van surfen is de North Shore een leuke bestemming, zo vind je hier diverse onafhankelijke galerijen en eethuisjes met typische Hawaiiaanse gerechten. 

Proceed Booking