Wat te doen in San Diego: onze 6 tips

San Diego, gelegen in het zuidwesten van Californië tegen de Mexicaanse grens, wordt door veel reizigers ten onrechte overgeslagen als zij een rondreis door de Westkust van Amerika maken en dat vinden wij erg jammer. San Diego is namelijk 1 van onze favoriete steden in Amerika! San Diego behoort tot de top 10 grootste steden van Amerika maar in tegenstelling tot New York en Los Angeles merk je daar niets van als je in San Diego rondloopt.

Maar wat moet je dan doen als je in San Diego bent. Wij hebben een aantal van onze favorieten voor jullie opgeschreven.

Old Town San Diego Historic State Park

De naam zegt het al maar Old Town is het oudste deel van San Diego.  Hier herleven de oude Mexicaanse tijden en kun je nog veel oude gebouwen bezoeken die dateren uit halverwege de 18e eeuw. Fans van Mexicaanse eten kunnen hier hun hart ophalen want je kunt er echt heerlijk eten!

San Diego Old Town

Gaslamp Quarter

Gaslamp Quarter ligt gelegen in het centrum van San Diego en als je op zoek bent naar een leuk restaurant of een café om een drankje te doen, dan is dit de plek om te zijn. Ook als je ’s avonds een gezellig avondje uit wilt hebben is de kans groot dat je in Gaslamp Quarter belandt.

Balboa Park

Balboa Park ligt gelegen in het centrum van San Diego en is bijna 5 vierkante kilometer groot. De ideale plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen (hoewel wij dat in San Diego echt reuze vinden meevallen). Het park is fantastisch aangelegd en heerlijk om doorheen te lopen. Verder vind je er maar liefst 17 musea (!) en natuurlijk de San Diego Zoo, die volgens ons niet mag ontbreken als je San Diego bezoekt.

USS Midway

San Diego was en is nog steeds een echte marine stad en dat zie je terug ook terug als je het centrum uitloopt richting het water. Hier ligt de indrukwekkende USS Midway, ooit het grootste schip ter wereld. Er langs lopen is al bijzonder maar sinds 2004 is het ook toegankelijk als museum. Zeker de moeite waard als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. 

San Diego USS Midway

Cabrillo National Monument

Wil je een fantastisch uitzicht hebben over San Diego, bezoek dan Cabrillo National Monument. Hier heb je verschillende uitzichtpunten over San Diego, Coronado en de marine basis. Grote kans dat je vanaf hier de boten en vliegtuigen af en aan ziet komen. Maar Cabrillo National Monument heeft ook prachtig uitzicht over de oceaan en wie weet spot je wel een walvis. Rijd ook vooral naar beneden langs New Point Loma Lighthouse naar de Point Loma Tide Pools. Hier wandel je langs de ruige kust van Californië en diverse getijdenpoelen.

Coronado Island

Wil je even ontspannen en op het strand liggen, dan kun je bijvoorbeeld naar Coronado Island gaan. Dit schiereiland ligt gelegen voor de kust van San Diego en is te bereiken via de ruim 3 kilometer lange Coronado Bridge. Op Coronado heb je veel gezellige restaurantjes en winkeltjes. Tevens is er een grote marine basis gevestigd dus kijk niet raar op als er vliegtuigen over vliegen of boten voorbij varen. Een bijzonder gezicht aan het strand van Coronado Beach is Hotel del Coronado. Het hotel opende in 1888 haar deuren is tot op de dag van vandaag nog steeds geopend. 

San Diego Coronado Island

Proceed Booking