Een dag in Canyonlands National Park

Weten wat je in 1 dag kunt doen in Canyonlands?

Net zoals zoveel andere parken is het bijna onmogelijk om alles in 1 dag te zien in Canyonlands, ook omdat het park uit meerdere delen bestaat die niet allemaal via dezelfde ingang te bezoeken zijn. Ondanks dat, delen we graag een aantal hoogtepunten die je toch wel gezien moet hebben als je dit nationale park bezoekt, afhankelijk van welk deel je bezoekt.

Island in the Sky

In het noorden van het park vind je Island in the Sky. Ons favoriete stuk van Canyonlands en die van vele anderen, dit is namelijk ook gelijk het meest drukbezochte deel van het park en met goede reden: hier kun je genieten van prachtig uitzicht over de brede en vlakke mesa met diepe kloven en plateaus. Island in the Sky heeft diverse uitzichtpunten waarbij Grand View Point toch wel het spectaculairst is. Vanaf de parkeerplaats en het geasfalteerde wandelpad heb je al een prachtig uitzicht over het park, maar heb je zin in een wandeling loop dan door naar Grand View Point Overlook. Wandelend over het onverharde pad heb je een adembenemend uitzicht. De hele wandeling (heen en terug) naar Grand View Point Overlook duurt ongeveer 90 minuten. Neem altijd een flesje water mee. Afhankelijk van het seizoen kan het hier behoorlijk warm worden.

Een ander punt wat je zeker gezien moet hebben als je Island in the Sky bezoekt is Mesa Arch. Na een wandeling van nog geen kilometer kom je aan bij Mesa Arch die zich op de rand van een klif bevindt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het landschap van Canyonlands. Voor de vroege vogels, dit is een fantastiche plek om foto’s te maken van de zonsopgang. 

The Needles

In het zuidoosten van Canyonlands National Park vind je The Needles. Dit deel van het park is niet toegankelijk via de ingang van Island in the Sky maar heeft een aparte ingang ten zuiden van Moab. In The Needles staan niet de mesas en kloven centraal maar kleurrijke stenen torens genaamd Needles. Daarnaast vind je hier de ruïnes van de Puebloan, die te bezoeken zijn tijdens een wandeling van nog geen 500 meter verderop. Dit park is ideaal voor de wandelliefhebbers (daarom misschien ook minder populair bij andere toeristen), zo kun je de Big Spring Squaw Trail lopen van ruim 10 kilometer. Tijdens deze wandeling heb je een prachtig uitzicht over de Needles. Verder kun je de Chesler Park Loop Joint Trail lopen van bijna 17 kilometer. Deze wandeling brengt je naar Chesler Park wat omringd is door de hoogste Needles van Canyonlands National Park. Zorg wel voor goede wandelschoenen en wat te eten & drinken voor onderweg.

The Maze

In het uiterste westen van het park vind je tot slot The Maze en laten we maar gelijk eerlijk zijn, dit deel van het park is niet in 1 dag te bezoeken. Het ligt behoorlijk afgelegen en het terrein is ruig waardoor je een 4×4 nodig hebt, een zekere mate van overleving skills, zelfredzaamheid en je moet kunnen kaartlezen want navigatie doet het er niet altijd. Een deel van het park voor de echte outdoor liefhebbers. Omdat het zo afgelegen ligt besteden bezoekers hier minimaal 3 dagen. Wat ons betreft een absolute aanrader, maar we snappen goed dat dit niet in iedere reis past.

Proceed Booking