Hoe maak je Pizookie?

Als je weleens bij BJ’s Restaurants and Brewhouse bent geweest dan is de kans groot dat je dit heerlijke toetje gegeten hebt. Een groot warm kleverig koekje, met daar bovenop een bol vanille ijs: de Pizookie. Het water loopt ons al in de mond nu we erover schrijven. Omdat we (helaas) niet altijd in Amerika kunnen zijn om Pizookie te eten, delen we het recept met jou voor een chocolate chip Pizookie zodat je dit heerlijke toetje ook thuis kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • Oven (voorverwarmd op 175 graden)
  • Skillet of taartvorm (25cm)
  • 115 gram (room)boter
  • 200 gram bruine suiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 ei
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 125 gram bloem
  • ¼ theelepel zout
  • 1/8 theelepel baksoda
  • 80 gram chocolate chips
  • Vanille ijs

Instructies

  1. Verwam de oven voor op 175 graden.
  2. Smelt de boter (in de magnetron) en giet het over in een kom waarin je ook de andere ingrediënten kunt toevoegen.
  3. Voeg de bruine suiker toe en meng het geheel door elkaar. Voeg daarbij de vanille extract en het ei toe en blijf het geheel mengen tot het 1 geheel wordt.
  4. Voeg daarna de bloem, het bakpoeder, zout en baksoda toe en meng alles tot het 1 geheel is.
  5. Als laatste voeg je de chocolate chips toe.
  6. Vet je skillet of taartvorm in, voeg het beslag toe en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is.
  7. Bak het geheel voor ongeveer 20-25 minuten en zorg ervoor dat het nog licht kleverig is in het midden en hard(er) aan de rand.
  8. Laat het een paar minuten rusten uit de oven voordat je het ijs toevoegt.

Genieten maar!

Wij zijn benieuwd naar jullie creaties. Het liefst zouden we ze allemaal zelf proeven maar we zouden het ook leuk vinden als jullie de foto’s met ons delen! Stuur ze via Instagram, Facebook, WhatsApp of gewoon per mail!